dr.kordaOrdinacija dentalne medicine
Dr.Miroslav Korda
Iva Vojnovića 30
20000 Dubrovnik
Tel.+385 20 333 417
Mob. +385 91 880 3390

Prije


Poslije


Prije


Poslije
  Promjena boje zuba i neugodan zadah iz usta su u pravilu glavni razlozi zbog kojih pacijenti dolaze u ordinaciju dentalne medicine sa željom za profesionalnim čišćenjem.
Upale zubnog mesa zbog nakupljanja kamenca i drugih bakterijskih naslaga na zubima su dalekosežniji problem nego što bi se dalo zaključiti na prvi pogled. Tu leže počeci parodontitisa (parodontoze) koji je danas postao najčešći razlog gubitka zubi.

Da bi se izbjegli ovi problemi najbitnija je dobra oralna higijena.
Nju se postiže pravilim čišćenjem  kod kuće i redovitim profesionalnim čišćenjem kod stomatologa.  Intervale između  termina za profesionalno čišćenje određuje se individualno za svakog pacijenta ovisno o specifičnim potrebama.

Profesionalno čišćenje  vrši se uz pomoć ultrazvučnih instrumenata, pjeskarenjem te poliranjem.
Princip rada ultarazvuka je da se ultrazvučnim vibracijama i mlazom vode razbijaju i ispiru tvrde i meke zubne naslage (kamenac i plak).

Pjeskarenjem se nakon toga poliraju sve površine zuba uz pomoć sitnih čestica specijalnog praha  pod visokim tlakom.
Važno je naglasiti da se tijekom oba postupka zubna površina ne oštećuje.

Kada su sve površine očišćene i ispolirane i ukoliko je oralna higijena kod kuće zadovoljavajuća, smanjuje se mogućnost nastajanja novih naslaga i svih problema vezanih uz njih. Redovitim profesionalnim čišćenjem bitno se pridonosi estetici i zdravlju zuba i desni.

Kada su sve površine očišćene i ispolirane, ukolike je oralna higijena kod kuće zadovoljavajuća, smanjuje se mogućnost nastajanja novih naslaga i sve probleme koja je prati.
Redovitim profesionalnim čišćenjem bitno se pridonosi estetici i zdravlju zuba i desni.

Radno vrijeme

PONEDJELJAK - PETAK

08:00 - 20:00

radno vrijeme